جشنواره زمستانی 1402 وب‌رمز

یکی از ابزارهایی که مورد نیاز که برای بررسی سئو و ارتقای سئو سایت استفاده می‌شود، گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) می‌باشد. در این با نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول آشنا خواهیم شد و به معرفی بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم.

گوگل سرچ کنسول که پیش از این با عنوان گوگل وبمستر تولز شناخته می‌شد، ابزاری ارائه شده توسط گوگل برای بررسی وضعیت وب‌سایت در موتورهای جستحو و مشاهده آماری در این خصوص می‌باشد.

اگر بهینه‌سازی سایت‌تان در موتورهای جستجو و یا به اصلاح سئوی سایت شما فاکتوری حائز اهمیت است و در خصوص آن مطالعاتی داشته‌اید، حتما با  اهمیت سئو و ابزار گوگل سرچ کنسول نیز برخورد داشته‌اید. این ابزار فوق‌العاده آماری مانند بازدیدهای سایت، کلیدواژهای جستجو شده، لینک‌ها و بک‌لینک‌ها، صفحات ایندکس شده در گوگل، وضعیت دسترسی ربات خزنده گوگل به وب‌سایت شما، خطاهای احتمالی در دسترسی، خطاهای امنیتی و … را در اختیار شما قرار می‌دهد.

تفاوت گوگل سرچ کنسول با گوگل آنالیتیکس در ارائه آمار این است که در آموزش گوگل آنالیتیکس دیدیم بیشتر آمار کمی بازدید را در اختیار شما صرفا جهت اطلاع از بازدید قرار می‌دهد، اما گوگل سرچ کنسول با ارائه آمار کیفی و مشخص کردن مواردی مانند کلیدواژه‌های سرچ شده، لینک‌های هدایت شده به وب‌سایت شما، نمایش صفحات حاوی خطاهایی مانند 404  و … سعی در ارائه راهکار برای بهبود وضعیت سایت شما در موتورهای جستجو دارد.

اگرچه برای قرار گرفتن در نتایج موتورهای جستجو ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل اجباری نیست، اما مسلما با ثبت سایت در این ابزار و بررسی آمار ارائه شده روند پیشروی در صفحات موتورهای جستجو بسیار سریع خواهد بود. چه بسا که سایت شما دارای اشکالات زیادی از منظر بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو باشد، اما شما متوجه آن نشوید. این در حالی است که گوگل سرچ کنسول آمار بسیار دقیقی در این خصوص به شما ارائه می‌دهد.

چگونه سایتمان را در کنسول جستجوگر گوگل ثبت کنیم؟

برای درج سایتتان در گوگل سرچ کنسول لازم است یک حساب کاربری گوگل و دسترسی به پنل میزبانی سایتتان داشته باشید.

ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول پیچیدگی چندانی ندارد. کافیست وارد لینک وب مستر تولز شوید زیر شوید:

و پس از وارد شدن به حساب کاربری‌تان از طریق گزینه Sign in، از طریق گزینه ADD A PROPERTY که در یک کادر قرمز رنگ قرار دارد، سایتتان را درج کنید. پس از کلیک بر روی گزینه‌ی ذکر شده صفحه‌ای مطابق تصویر زیر برای شما نمایش داده می‌شود که با انجام مراحل ۱ تا ۴ درج سایتتان در کنسول جستجوی گوگل انجام خواهد شد.

پیشنهاد وب رمز: بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۱۹

گوگل سرچ کنسول - ثبت نام در گوگل سرچ کنسول

۱. با کلیک بر روی this HTML verification file کلیک کنید تا فایل html برای تایید دانلود شود.

۲. فایل را در روت سایت (پوشه اصلی، معمولا با عنوان public_html یا www در هاست شما قرار دارد) آپلود کنید.

۳. بررسی کنید که فایل در سایت قابل دسترسی باشد (بعضا فایل‌هایی مثل .htaccess باعث جلوگیری از نمایش فایل در مرورگر می‌شوند که لازم است موقتا غیرفعال شوند)

۴. در صورت انجام صحیح موارد فوق با کلیک بر روی گزینه verify سایتتان در گوگل سرچ کنسول حساب کاربری شما درج خواهد شد.

موارد دیگری مثل قرار دادن تگ در فایل‌های html نیز برای احراز هویت شما به عنوان مالک وب‌سایت وجود دارد که در صورت انجام مورد یک تا چهار انجام آن‌ها ضرورتی ندارد و بدون نیاز به آن‌ها سایت در گوگل سرچ کنسول درج خواهد شد.

گوگل سرچ کنسول از چه بخش‌های تشکیل شده است؟

۱. Dashboard

گوگل سرچ کنسول - dashboard

با کلیک بر روی نام سایتتان در گوگل سرچ کنسول وارد پنل سایت مذکور می‌شوید. اولین صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید بخش داشبورد است که خلاصه‌ای از اطلاعات به صورت کلی در آن قرار دارد.

داشبورد خلاصه‌ای از مهم‌ترین بخش‌های گوگل سرچ کنسول است که شامل خطاهای بخش Crawl (که در خصوص آن در ادامه توضیح خواهیم داد)، آمار جستجو و کلیک‌ها و آمار سایت‌مپ شامل تمامی URLهای سایت و URLهای ایندکس شده در صفحات گوگل می‌باشد.

با کلیک بر روی عناوین بخش‌های مختلف داشبورد به صفحه مربوط به آن بخش هدایت خواهید شد و می‌توانید جزئیات بیشتری از آمار ارائه شده ببینید.

۲. Messages

بخش دیگری که پایین لینک داشبود قابل مشاهده است بخش Messages می‌باشد. پیام‌های آگاه‌سازی گوگل سرچ کنسول شامل خطاهای وب‌سایت، مشکلات امنیتی، راهکارهایی که گوگل در جهت بهبود سئو به شما ارائه می‌‌دهد و بسیاری موارد دیگر در بخش Messages برای شما قابل مشاهده است. همچنین پیام‌های این بخش در اینباکس جی‌میل حساب کاربری مرتبط با گوگل سرچ کنسول شما نیز قابل مشاهده خواهند بود. لازم است این بخش به صورت مرتب بررسی شود تا در صورت بروز خطاهای بهینه‌سازی یا امنیتی بتوانید سریعا در جهت رفع آن‌ها اقدام نمایید.

۳. Appearance

گوگل سرچ کنسول - apperience

بخش Search Appearance مرتبط با ظاهر نتایج نمایش داده شده در موتورهای جستجو است. مواردی مثل عنوان لینک نمایش داده شده، آدرس لینک، توضیحات متا و …

‌گوگل سرچ کنسول به طور خلاصه بخش Search Appearance را شامل موارد زیر معرفی می‌کند.

– Title:عنوانی که برای سایتتان در موتورهای جستجو نمایش داده می‌شود.

– Snippet: توضیحاتی که زیر عنوان اصلی نمایش داده می‌شود و مربوط به بخش متا دیسکریپشن در سایت است.

– Sitelinks: این بخش لینک‌های مهم سایت هستند که در صورت جستجوی عنوان اصلی یک سایت زیر اسنیپت نمایش داده می‌شوند.

– Search within a site: در صورتی که گوگل تشخیص بدهد در سایتتان امکان جستجو وجود دارد یک فیلد جستجو نمایش می‌دهد تا کاربران بتوانند بدون ورود به سایت شما جستجو کنند. این بخش معمولا برای سایت‌های فارسی زبان کاربردی ندارد و فعال نمی‌شود.

– URL: آدرس صفحه شماست که پایین تایتل نمایش داده می‌شود.

– Breadcrumbs: گاها به جای لینک مسیر یک آدرس در موتور جستجو نمایش داده می‌شود. مثلا به صورت زیر:

خدمات سئو » قیمت سئو

این طریقه مسیردهی از بخش Site Navigation Element واقع در Structured Data قابل مدیریت است.

– Product – Rich Snippet: احتمالا شما هم حین جستجو در گوگل سایت‌هایی را دیده‌اید که پایین لینک‌هایشان ستاره‌های امتیازدهی وجود دارد، این ستاره‌ها مربوط به rich snippet هستند و از بخش Structured Data dashboard قابل مدیریت می‌باشند.

تمامی موارد فوق از بخش  Search Appearance قابل مدیریت می باشند. این بخش ابزار دیگری نظیر HTML Improvements در اختیار شما قرار می‌دهد که توسط آن می‌توانید خطاهای کدهای html را بررسی و رفع نمایید.

۴. Search Traffic

گوگل سرچ کنسول - Search Traffic

بخش Search Traffic در سرچ کنسول گوگل شامل ابزاری برای بررسی آمار ورودی‌های کلمات کلیدی، بک‌لینک‌ها و … می‌باشد.

سرچ ترافیک یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های سرچ کنسول است. این بخش از زیربخش‌های زیر تشکیل شده است.

– Search Analytics: این بخش بسیار کاربردی شامل مواردی همچون کلمات کلیدی جستجو شده و میزان کلیک بر روی آن‌ها برای ورود به وب‌سایت شما، آدرس و میزان صفحات بازدید شده از طریق صفحات جستجو، کشور بازدیدگنندگان وب‌سایت شما، ابزار مورد استفاده کابران شما برای مشاهده وب‌سایت (شامل موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و …)، و … می‌باشد.

– Links to Your Site: این بخش مشخص کننده سایت‌هایی است که لینک سایت شما در خودشان قرار داده‌اند. این لینک‌ها اصطلاحا بک‌لینک نامیده می‌شوند.

– Internal Links: منظور از اینترنال لینک، لینک‌های داخلی وب‌سایت شماست. به عنوان مثال هنگامی که شما یک کلمه کلیدی را به یک صفحه در سایت خودتان لینک می‌کتید، این نوع لینک اینترنال لینک یا لینک داخلی در نظر گرفته می‌شوند.

– International Targeting: در صورتی که سایتتان چند زبانه باشد، آمار بازدیدهای زبان‌های مختلف سایت در این بخش قابل مشاهده خواهد بود.

– Mobile Usability: در صورتی که سایتتان اشکالی برای نمایش در مرورگرهای موبایل و تبلت داشته باشد (یا به عبارتی طراحی سایت ریسپانسیو نباشد) خطاهای مربوطه در این بخش قابل مشاهده خواهند بود.

۵. Google Index

گوگل سرچ کنسول -google index

بخش Google Index در سرچ کنسول گوگل ابزاری برای مشاهده‌ی صفحات ثبت شده یا درج شده در موتورهای جستجو است.

گوگل ایندکس از سه بخش تشکیل شده است.

گوگل سرچ کنسول - google index

– Index Status: این بخش یک گزارش صرفا عددی در خصوص تعداد لینک‌های ثبت شده در گوگل (اصلاحا لینک‌های ایندکس شده) برای شما نمایش می‌دهد.  در صورت مراجعه به تب advanced آمار صفحاتی که ربات گوگل را بلاک کرده‌اند و ایندکس نمی‌شوند را مشاهده خواهید کرد.

– Blocked Resources: این بخش دقیقا شامل مواردی است که در تب advanced از مورد قبلی با عنوان بلاک شده‌ها آورده شده‌اند. در این بخش می‌توانید دقیقا لیست صفحات بلاک شده را مشاهده کنید. اگر صفحه‌ای به اشتباه بلاک شده باشد با مراجعه به فایل robot.txt سایتتان می‌توانید آن را از این فایل حذف کنید تا مجددا در گوگل ایندکس شود.

– Remove URLs: در صورتی که تمایل داشته باشد لینکی، به هر دلیلی در گوگل ایندکس نشود، درخواست حذف لینک از گوگل را می‌توانید در این بخش ثبت کنید.

۶. Crawl

گوگل سرچ کنسول - anaylics

بدون شکل مهم‌ترین بخش گوگل سرچ کنسول Crawl می‌باشد و آماری که به شما ارائه می‌دهد از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

منظور از Crawl ربات خزنده‌ی گوگل است که در طول شبانه‌روز چندین بار به سایت شما مراجعه می‌کند تا در صورتی که تغییرات جدید اعمال کرده باشید این تغییرات را در گوگل اعمال کند. Crawl در کنسول جستجوی گوگل شامل بخش‌های زیر می‌باشد.

– Crawl Errors: این بخش شامل تمامی خطاهایی که مانع از دسترسی ربات خزنده گوگل به وب‌سایت می‌شود،  می‌باشد. مواردی مثل خطاهای دی‌ان‌اسی، خطاهای اتصال به سرور، خطاهای فایل robot.txt، خطاهای صفحات 404 و …

با بررسی و رفع خطاهای ذکر شده این بخش در وب‌سایتتان با فشردن گزینه MARK AS FIXED می‌‌توانید صفحاتی که به عنوان صفحات مشکل‌دار شناخته شده بودند را از این بخش حذف کنید.

این بخش آمار را به دو صورت مجزا برای کامپیوترهای خانگی و گوشی‌های هوشمند ارائه می‌کند.

– Crawl Stats: همانطور که از عنوان این بخش پیداست اطلاعاتی در خصوص آمار ورود خزنده گوگل به سایت شما در آن درج می‌شود. اطلاعاتی شامل میزان مراجعه روزانه ربات خزنده به صفحات سایت شما، میزان دانلود اطلاعات از صفحات سایت شما توسط ربات‌ها و مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک صفحه دانلود شود. بخش آخر به منظور بررسی لود صفحات که تاثیر آن بر روی سئوی سایت محسوس است استفاده می‌شود.

– Fetch as Google: در این بخش می‌توانید سایتتان را به شکلی که گوگل می‌بیند مشاهده کنید. همانطور که مستحضر هستید گوگل بررسی سایت‌ها را از طریق کدها و تگ‌های HTML مورد بررسی قرار می‌دهد. این که ببینید سایتتان به چه ترتیبی برای گوگل لود می‌شود باعث بهبود درک شما از وب‌سایت و افزایش توانایی جهت بهبود سئوی سایت خواهد شد.

این بخش نیز به دو صورت قابل مشاهده است. یکی برای کامپیوترهای خانگی و دیگری برای گوشی‌های هوشمند.

– robots.txt Tester: در این بخش می‌توانید محتویات فایل robot.txt و خطاها یا هشدارهای احتمالی آن را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید مطمئن شوید که فایل robot.txt شما به درستی توسط گوگل شناسایی شده است تا از ایندکس شدن صفحاتی که تمایلی به ایندکس شدن آن‌ها ندارید جلوگیری شود.

– Sitemaps: بخش سایت‌مپ نیز شامل نقشه گوگلی سایت شماست که اجزای آن بر روی وب‌سایتتان در یک فایل xml درج شده‌اند. از این بخش می‌توانید مطمئن شوید که سایت‌مپ مورد نظر شما به درستی در گوگل سرچ کنسول درج شده است و اطلاعاتی مثل تمامی لینک‌های سایت‌مپ و لینک‌های ایندکس شده در گوگل را مشاهده نمایید.

– URL Parameters: اگر در تنظیمات و ساختار URLهای ایندکس شده سایتتان در گوگل اشکالی وجود داشته باشد از طریق این بخش در کراول می‌توانید آن‌ها را ویرایش کنید. توجه داشته باشید در صورتی که مشکلی در لینک‌های ایندکس شده سایت وجود ندارد لازم است از ویرایش این بخش خودداری شود چرا که با تاثیر منفی در سئوی سایت همراه خواهد بود.

۷. Security Issues

گوگل سرچ کنسول - search issue

آخرین مطلبی که در معرفی گوگل سرچ کنسول مورد بحث قرار خواهیم داد بخش Security Issues است که با خطاهای امنیتی وب‌سایت مرتبط است.

اگر سایت شما به هر دلیلی آلوده به بدافزار یا موارد مشابه باشد، تمامی گزارش‌های مربوطه در بخش Security Issues درج خواهند شد. لازم است این بخش مدام چک شود تا در صورت بروز مشکل، سریعا نسبت به رفع آن اقدام گردد.

حتما شما هم در هنگام لود بعضی از سایت‌ها با صفحه قرمز هشدار گوگل که مبنی بر آلوده بودن صفحه‌ای که قصد لود آن را دارید مواجه شده اید. اگر سایت مذکور که به بدافزار آلوده است در سرچ کنسول گوگل ثبت شده باشد، گزارش‌های لازم در خصوص بدافزار در این بخش درج می‌شوند. پس از بررسی مشکل و رفع آن بر روی سایتتان از طریق همین بخش در گوگل سرچ کنسول می‌توانید درخواست خارج شدن سایت از لیست‌ سایت‌های آلوده به بد افزار را حذف کنید تا لود سایتتان بدون مشکل و عدم نمایش صفحه هشدار گوگل لود شود.

سئوی سایت یکی از مهمترین پارامترهای مدیریت سایت‌های اینترنتی است و اگر به خوبی انجام شود برایتان به عنوان یک منبع درآمدزای قابل توجه خواهد بود. در صورتی که طراحی سایت خود را به وب رمز بسپارید، سایت شما بصورت Seo Base طراحی خواهد شد و تمامی موارد ذکر شده در کنسول جستجوگر گوگل برای دریافت بهترین عملکرد سایت در موتورهای جستجو مورد توجه قرار خواهند گرفت. همین امروز با کارشناسان واحد طراحی وب رمز برای طراحی سایتتان تماس بگیرید: 22139203 – 22139204(021)

 

 

8 پاسخ به “گوگل وب مستر تولز چیست؟”

  1. لیدا گفت:

    سلام. ر سرچ کنسول سایت من، در قسمت Exclude چندتا از لینک ها رو نشون میده که دوتا (//) در آدرس URL وجود داره، و میگه که ربات ها برای خزیدن این مطالب، زمان بیشتری رو صرف میکنن و گوگل خودش یه آدرس URL با یک بک اسلش (/) رو برای شما ایندکس میکنه، چطور میتونم این مشکل رو برطرف کنم؟ فقط بعضی از دسته ها این مشکل رو داره و بقیه مطالب سایتم این مشکل رو ندارن

  2. ali گفت:

    سلام من یه وبلاگ در بلاگفا دارم که تازه ساختمش که میزان total impressions به شدت کاهش یافته و کاملا به صفر نزدیک شده است .

    مطالب سایتم حدود 9 تایی هستند و کاملا از هر نظر سٔو شده هستن و همه چی خوب پیش می رفت و در نتایج بالا میومد ولی حدود سه روزه که این اتفاق افتاده است .

    من خیلی سایت راه اندازی کردم و همشون موفق بودن و حتی در یک هفته مطالبی که گذاشتم به نتایج اول رسیدن وتا حالا این اتفاق برام نیفتاده بود

    به نظرتون مشکل از چیه ؟

    این عکس هم یه نگاه بندازین : http://s6.picofile.com/file/8386051484/Screenshot_8_.png

  3. MaryHam گفت:

    مقاله خوبی بود . ممنون از وب رمزی های عزیز

  4. مهدی جباری گفت:

    سلام و وقت بخیر . من یک ساب دامین درست کردم و میخوام یک سری اموزش هارو با اون انجام بدم
    نمیخوام تو گوگل ایندکس شه . اخه شاید هر پاک شه و دوباره اضافه شه !

    الان میخوام برم تو بخش سرچ کنسول ، هر چی میگردم ورژن قدیمی رو پیدا نمیکنم که برم فایل روبوت رو دوباره تنظیم و ست کنم . از گوگل بعید این ux مزخرف !

    باید چیکار کنیم ؟ راه حل شما چیه ؟

    • مینو تیموری گفت:

      دوست عزیز در صفحه سرچ کنسول از پنل سمت چپ آخرین گزینه go to the old version است و امکان دسترسی به ورژن سابق وب مستر تولز رو فراهم میکنه و در نسخه ی قدیمی در قسمت crawl میتوانید روبوت را دوباره ست کنید. موفق باشید.

  5. رمان گفت:

    سلام ما بعد از اپدیت ژوئن 2019 گوگل دچار افت شدید ترافیک شدیم ، به نظرتون مشکل کجاست؟

    • مینو تیموری گفت:

      با سلام. برای اینکه با آپدیت ‌های جدید دچار مشکل افت رنک نشوید بیشتر روی محتوای ارگانیک و بک لینک با کیفیت تمرکز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخشی از آمار خدمات وب رمز

تعداد خدمت ارائه شده

150
پروژه سئو
420
پروژه طراحی سایت
69000
خدمات هاست
220000
ثبت دامنه

در وب‌رمز رضایت مشتریان اولویت ماست

کارفرمایان در مورد ما چه می‌گویند

خانم مهندس درفشی

خانم مهندس درفشی

مدیر سایت "آژانس ارتباطات دان"
آقای مهندس منظمی

آقای مهندس منظمی

مدیر "هلدینگ گام"
خانم مهندس اسدی

خانم مهندس اسدی

مدیر دیجیتال مارکتینگ "ایران ادونچر"
آقای مهندس طالب زاده

آقای مهندس طالب زاده

مدیر مجموعه مهاجرتی - تحصیلی "کانادا از ایران"

برخی برندها که افتخار خدمت به آنها را داشتیم

جایگاه برند معظم شما اینجاست..

webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers

تعدادآرا: 966 - میانگین: 4.8

رأی شما ثبت شد.