آیکان در حال حاضر 850 مرکز ثبت دامنه در سراسر جهان دارد که ICANN Approved Registrar نام دارد. در مدیریت آیکان تمامی نهادها و سازمان های بین المللی و حتی خصوصی نقش دارند. آیکان به دلیل حفظ ثبات فنی و تکنیکی از مهمترین نهادها در زمینه ی اجتماعات اینترنتی است.
هیئت مدیره ی آیکان عبارتند از کشورهای استراليا, برزيل, بلغارستان, کانادا, چين, فرانسه, آلمان, غنا, ژاپن کنيا, کره, مکزيک, هلند, پرتغال, سنگال, اسپانيا, انگلستان و ايالات متحده.
آیکان مسئول حل و فصل اجتماعات اینترنت در راستای مدیریت المان های DNS است که بر اساس آن کاربران آدرس های صحیح دریافت میکنند. آیکان با استقرار دامنه های اینترنت موجب کاهش قیمت دامنه ها شده است.
آیکان طی رای گیری اخیر درون سازمانی اعلام کرد 8 دامنه جدید ایجاد خواهد کرد که تغییر بزرگی در جامعه آنلاین است که هر دامنه با نام و کلمات زبان خاص آن منطقه و زبان تمام میشود.
دولت آمریکا اخیرا موافقت کرده است که از تمامی ملیتها و نمایندگان دولت از سراسر جهان استفاده کند که به موجب آن تصمیمات بصورت علنی گرفته میشود و تا حد زیادی باعث ایجاد رقابت و در نتیجه پویایی در زمینه دامین میشود.
با گسترش دامین های منطقه ای روابط آیکان به طرز چشم گیری با دیگر مناطق در حال گسترش است به طوری که آیکان باید کارشناسانش را افزایش دهد تا بهتر بتواند پاسخ گوی نیازهای جامعه اینترنتی باشد.
علت پیاده سازی ثبت دامنه .ایران
راد بکستروم اذعان داشت علت پیاده سازی این طرح نتیجه برآوردهایی بوده است که نشان داد بیش از نیمی از کاربران اینترنت از زبانی غیر لاتین برای خواندن و نوشتن استفاده می کنند.
به گفته ی دکتر شهشانی از سه سال قبل تلاش برای “ثبت دامنه ایران” شروع شد ولی با مطرح کردن چند دامین پیشنهادی مانند: پسوندهایی مثل «.ورزشی»، «.فرهنگی»، «.علمی» و غیره اما از هیچکدام به اندازه «.ایران» استقبال نشد. پس در ثبت رسمی فقط از پسوند «.ایران» استفاده کردند.اما هم اکنون چون “.ایران” جزیی از دیتابیس “.ir” است هنوز دسترسی به دامین “.ایران” به طور مستقل امکان پذیر نیست. زیرا هنوز هیچ دامنه محلی تایید جهانی نشده است.
به دلیل بررسی ها و حل اختلافات شرکتها و ملت ها وهمچنین ملاحضات حقوقی استفاده “.ایران” با تاخیر همراه است اما ایران در لیست کشورهایی است که اجازه ثبت دامنه به خط محلی به آن داده میشود.
طی مذاکراتی که با مخابرات صورت گرفته است این نهاد آمادگی خود را برای ثبت دامین فارسی اعلام کرده به این معنی که افراد میتوانند با استفاده از نام فارسی بدون نیاز به پسوند “.ir” به سایت مورد نظر دسترسی یابند.
به گفته برخی کارشناسان اجرای این طرح گامی مهم در جهت حفظ هویت فرهنگی اشخاص است هرچند که این طرح با نظرات مخالفی همچون فاصله گرفتن از اساسی ترین هدف اینترنت که برقراری ارتباطات برون مرزی و غیر انحصاری, همراه است. اما کارشناسان این حرکت را بزرگترین اتفاق در طی عملکرد چهل سال اینترنت قلمداد میکنند چرا که به گفته خود آیکان این تحول باعث تغییر در کدهایی است که از چهل سال پیش برای ثبت دامین مورد استفاده بوده است.
بر اساس اعلام از طرف آیکان این طرح از روز 16 نوامبر آغاز شده است که در عمل از میانه سال 2010 این طرح قابل اجرا بوده است.که البته تاریخ دقیق و شکل پیاده سازی سیاست های آن از طرف این شرکت اعلام خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید