پیشرفت دنیای تکنولوژی باعث شده که صاحبان بیزینس برای توسعه کسب و کار خود وارد فضای وب شوند و فعالیت خود را گسترش دهند. طراحی سایت با وردپرس یکی از روشهای نسبتا جدید طراحی سایت بدون نیاز به کدنویسی از پایه است.
طراحی سایت وردپرس سریع، دقیق و مطمئن است و درنهایت یک سایت با ظاهری زیبا و کاربردی تحویل شما میدهد. سایت وردپرسی مامن امنی برای کسب و کار نوپای شماست.
مقایسه طراحی سایت وردپرس با طراحی سایت با cms اختصاصی
برای سایتهایی که لازم است نیازهای متعددی را پوشش دهد، استفاده از cms اختصاصی به جای طراحی سایت وردپرس پیشنهاد میشود. در این قسمت برخی از تفاوتهای طراحی سایت با وردپرس و cms اختصاصی را با یکدیگر بررسی میکنیم.
میزان وبسایتها در جهان
بر اساس آمار و ارقام منتشرشده میتوان ادعا کرد که بیش از 40% سایتهای حاضر در وب حاصل طراحی سایت با وردپرس هستند که آمار شگفتانگیزی است! در مقابل، تعداد سایتهایی با cms اختصاصی ساخته شدهاند بسیار محدودتر است.
سرعت اتمام پروژه
ساخت سایت وردپرسی زمان زیادی از شما نمیگیرد، چرا که معمولا تنظیمات آن ثابت بوده و از پیش مشخص شدهاند. اما این قضیه در مورد cms اختصاصی صادق نیست و صفر تا صد سایت باید برنامه نویسی شود و این فرآیند، زمان زیادی میطلبد و سرعت اتمام پروژه را تاحدی طولانی میکند.
قیمت طراحی وب سایت با وردپرس
طراحی و اجرای سیستم cms اختصاصی به فرد متخصص و باتجربه احتیاج دارد. همچنین توسعه و پشتیبانی سیستم کار راحتی نیست و میبایست توسط همان فرد یا تیم سازنده انجام گیرد. این قضیه باعث بالا رفتن هزینه سیستم مدیریت محتوای اختصاصی میشود. در صورتی که سیستم محتوای وردپرس به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته و در نهایت هزینه راه اندازی سایت وردپرس کمتر از cms اختصاصی میباشد.
معایب سفارش طراحی سایت با وردپرس
حالا که چند مورد از مزایای بیشمار ساختن سایت با وردپرس را مرور کردیم، خوب است به برخی معایب آن نیز اشاره کنیم تا درنهایت به یک شناخت کلی از این مسئله برسیم. برخی از این معایب عبارتند از:
- آسیبپذیر بودن در شرایط خاص مثل نصب افزونه از جای نامعتبر: برخی شرکتهای ارائهدهنده خدمات طراحی سایت با وردپرس، دقت لازم را هنگام نصب افزونهها به خرج نمیدهند و پلاگینهای با باگ امنیتی روی سایت شما نصب میکنند و باعث به خطر انداختن امنیت سایت شما میشوند. اما به دلیل اوپن سورس بودن وردپرس، در صورت شناسایی راه نفوذ به هسته وردپرس به سرعت اطلاعرسانی انجام میشود و شما میتوانید به راحتی جلوی نفوذ را بگیرید.
- سرعت کمتر به دلیل استفاده از پلاگینها: از معیارهای یک سایت استاندارد سرعت بارگذاری آن برای کاربران است. سایتهای وردپرسی معمولا سرعت قابل قبولی دارند اما عواملی مثل تداخل برخی پلاگینها یا نصب پلاگینهای مختلف و نامناسب روی سایت میتواند سرعت بارگذاری سایت را تحت تاثیر قرار دهد. پس لازم است که بعد از ساخت سایت وردپرسی و قبل از نصب پلاگینها، آنها را بررسی کرد.
- کدنویسی زیاد در منبع: طراحی سایت وردپرس در ابتدا نیازی به کدنویسی ندارد اما اگر بخواهید تغییراتی خاص در سایت ایجاد کنید، لازم است که با زبانهای برنامهنویسی HTML ، CSS و PHP آشنایی داشته باشید. در صورتی که در کد زدن مهارت نداشته باشید و اقدام به این کار کنید، سایت شما به مشکلات جدی روبهرو خواهد شد.
معروفترین وبسایتهای طراحی شده با سیستم مدیریت محتوا وردپرس
ویژگیهایی از جمله سازگاری با اکثر مرورگرها و هزینه طراحی سایت وردپرسی، این cms را به محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در جهان تبدیل کرده است. در این قسمت چند مورد از سایتهای ایرانی و خارجی که با وردپرس طراحی شدهاند را به شما معرفی میکنیم.
- وبلاگ مایکروسافت: مایکروسافت نامی آشنا در دنیای مدرن ودیجیتال امروز است. شاید برایتان جالب توجه باشد که شرکت معروف و جهانی مایکروسافت در بخش اطلاعرسانی و خبری خود از سیستم وردپرس استفاده کرده است.
- وبلاگ اسپاتیفای: اسپاتیفای یک سیستم پخش و استریم موزیک به صورت دیجیتال است که شما میتوانید هر آهنگی از هر خوانندهای در سراسر جهان را توسط آن گوش دهید و لذت ببرید. قسمت وبلاگ رسمی این سایت محبوب میان طرفداران موسیقی با استفاده از وردپرس طراحی شده است.
- دیجی کالا مگ: دیجی کالا یکی از بزرگترین فروشگاههای آنلاین در ایران است که کاربران زیادی از اقصی نقاط کشور از این سایت استفاده میکنند. قسمت وبلاگ یا مجله اینترنتی این سایت با استفاده از قالب اختصاصی وردپرس طراحی شده است.
- وبسایت پزشک 24: وبسایت پزشک 24 یک سامانه آنلاین نوبتدهی به بیماران میباشد. افراد در سراسر کشور میتوانند به بهترین پزشکان کشور دسترسی داشته باشند و بدون مراجعه حضوری نوبت ویزیت دریافت کنند. این مسئله نشان میدهد که طراحی سایت شرکتی با وردپرس نه تنها امکانپذیر بلکه از بهترین گزینههاست. همچنین هزینه طراحی سایت شرکتی با وردپرس نیز مقرون به صرفه است.
سئو وب سایتهای طراحی شده با وردپرس چگونه است؟
سئو مکمل طراحی سایت میباشد. شما برای ارتباط با کاربر و نشان دادن مطالب و مقالات و از همه مهمتر، محصولات و خدمات خود، باید رتبه سایت خود در نتایج گوگل را افزایش دهید. یعنی اقداماتی انجام دهید که در صفحه جستجو جزو سایتهای اولی باشید که به چشم کاربر میخورد. به اقداماتی که برای بهینهسازی سایت انجام میشود سئو سایت گفته میشود.
آموزش مرحله به مرحله ساخت سایت وردپرس
آشنایی با مراحل طراحی سایت با cms وردپرس به شما کمک میکند دید بهتری نسبت به فرآیند انجام کار داشته باشید و بتوانید ما را در ایجاد نتیجهای عالی و باکیفیت یاری دهید. این مراحل به شرح زیر است:
۱- تهیه هاست و دامنه
اولین مرحله طراحی سایت وردپرسی تهیه کردن هاست و دامنه برای سایت است. شما میتوانید هاست را در کنار دامنه از بعضی از ارائهدهندگان خدمات طراحی سایت وردپرس و سرویس هاست به صورت رایگان دریافت کنید.
دامنه بهتر است ساده و کوتاه باشد، عدد و خط تیره نداشته باشد، حتما دردسترس باشد، کلمات سنگین با تلفظ و املای مشکل در آن وجود نداشته باشد و پسوند و پسوند .com داشته باشد. البته استفاده از پسوندهای دیگر نیز بلامانع است.
۲- نصب وردپرس
در این مرحله باید این سیستم مدیریت محتوا را نصب کنید. برای این کار به داشبورد پنل هاست بروید. البته برای نصب وردپرس میتوانید از شرکتی که سفارش طراحی سایت وردپرس شما را قبول کرده است خواهش کنید که این کار را برایتان انجام دهد. خودتان نیز میتوانید در سی پنل به نصب وردپرس بپردازید.
۳- نصب قالب موردنظر وردپرس
قالب وردپرس در اصل ظاهر سایت شما را تعیین میکند. انتخاب قالب ورد باید بر اساس نوع سایت که مدنظر شماست انجام شود. قالبهای وردپرس رایگانی در اختیار کاربران وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید اما توجه کنید که در درازمدت امکان دارد در عملکرد سایت مشکل ایجاد کنند.
برای افزودن قالب ابتدا به پنل مدیریت وردپرس بروید، از پنل چپ قسمت”نمایش” و بعد “پوستهها” را انتخاب کنید. بالای صفحه قسمت “افزودن پوسته جدید” و سپس “بارگذاری پوسته” را انتخاب کنید. فایل را بارگذاری کرده و “نصب” را انتخاب کنید.
۴- نصب پلاگینهای موردنظر
در این مرحله برای افزایش عملکرد سایت میبایست پلاگین یا افزونهها را نصب کنید. با استفاده از پلاگینها میتوانید قابلیتهای جذاب و منحصربهفردی به سایت خود اضافه کنید. اما از نصب بیش از حد پلاگینها خودداری کنید تا با مشکل کاهش سرعت بارگذاری سایت مواجه نشوید. توصیه میشود که در ابتدا فقط به نصب افزونهها ضروری بسنده کنید.
۵- تنظیمات وردپرس
در مرحله بعد به قسمت تنظیمات عمومی سایت بروید. در قسمت عنوان سایت، سفارشیسازی و سپس هویت سایت بروید و نام کسب و کار را وارد کنید. بعد از آن به قسمت نمایش، سفارشسازی و هویت سایت رفته و تگ لاین سایت را اضافه کنید. از تگ لاین پیشفرض وردپرس نیز میتوانید استفاده کنید. برای افزودن لوگو نیز در همین قسمت به بخش تغییر لوگو رفته و آن را بارگذاری کنید.
۶- ساخت صفحات سفارشی
حالا وقت آن رسیده که صفحات سفارشی خود را بسازید. برای این کار ابتدا از قسمت داشبورد قسمت برگهها را انتخاب کنید و روی “افزودن جدید” کلیک کنید. سپس به “همه صفحات” رفته و صفحه موردنظر را پیدا کنید و گزینه”ویرایش” را انتخاب کنید.
۷- تنظیم فهرست سایت
منوی اصلی سایت به مثابه یک نقشه راه عمل میکند و به کاربران شما اجاره میدهد که به صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند. با توجه به قالبی که برای سایت انتخاب کردید ممکن است بیش از یک منو وجود داشته باشد.
برای تنظیمات فهرست سایت ابتدا در قسمت “نمایش” به بخش “منوها” بروید. برای افزودن صفحه به منو صفحات موردنظر را از قسمت چپ انتخاب کنید. جایگاه فهرستها را برای مرتب کردن منو یا فرعی کردن صفحات زیر صفحات دیگر تنظیم کنید.
۸- امنیت سایت
در مرحله آخر اقدامات لازم برای امنیت سایت را انجام دهید. زیرا که سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای هکرها بسیار محبوب میباشد و در صورت نفوذ آنها به سایت جلوگیری بسیار دشوار است. از اقداماتی که میتوان به منظور جلوگیری از ورود هکرها انجام داد تغییر آدرس پیشفرض (yourdomain/WP.admin) به آدرس مدنظر میباشد.