انتخاب نام دامنه بسیار مهم است. برای بسیاری از صاحبان مشاغل که قصد دارند حرفه خود را در جهت آنلاین شدن و تجارت الکترونیک گسترش کنند در هنگام ثبت دامنه سوال پیش میآید که چه نامی را با چه پسوندی انتخاب کنیم که در آینده نیاز به تغییر آن نباشد. برای بسیاری از مشتریان وب رمز این سوال پیش میآید که تاثیر پسوند دامنه بر سئو وب سایت چقدر است؟. در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.
در مقالات پیش به لزوم داشتن یک وبسایت برای معرفی کسبوکار پرداخته شد. همچنین گفته شد برای داشتن یک وبسایت موفق، ثبت یک دامنه مناسب، انتخاب هاست پرسرعت و همچنین استفاده از طراحان حرفهای و مجرب امری انکارناپذیر است. در این مقاله سعی شده با معرفی پسوندهای مختلف و تاثیر آن بر سئو سایت، به بسیاری از سوالات درباره نوع پسوند و تفاوتهای آنها پاسخ داده شود.
شاید اولین سوالی که ذهن مخاطب را به خود معطوف میکند این باشد که دامنه چیست؟ دامنه یا همان دامین، نام وبسایت است. برای مثال سایتی مانند www.webramz.com را در نظر بگیرید. وبرمز نام دامنه و .com پسوند دامنه میباشد. انتخاب نام دامنه موضوعی شخصی بوده و هر کس میتواند مناسب با نوع کسبوکار خود اقدام به انتخاب نام دامنه کند.
اما بهتر است برای انتخاب نام دامنه، از کلماتی با دیکته و تلفظ آسان استفاده شود که در ذهن مخاطبین ثبت شود. وبرمز با پانزده سال سابقه در زمینه طراحی وبسایت و خدماتدامنه و میزبانیوب، مفتخر است به مشتریان طراحی وبسایت خود، مشاوره انتخاب نام دامنه را ارائه دهد تا نخستین گام برای داشتن یک وبسایت به بهترین شکل برداشته شود.
اکنون زمان انتخاب پسوند مناسب برای نام انتخاب شده وبسایت میباشد. باید بدانید چه نوع پسوندی مناسب کسبوکار شما بوده و مهمتر اینکه آیا پسوند دامنه بر سئو سایت شما تاثیر میگذارد یا خیر.
دسته بندی پسوندهای دامنه
دسته اول: پسونددامنه های سه حرفه ی سایت
- Com : این پسوند مخفف commercial بوده و پرکاربردترین دامنه در جهان محسوب میشود. این دامنه برای موسسات تجاری و شرکتها مناسب هستند.
- Org: این دامنه مخفف organization بوده و برای سازمانهای غیرانتفاعی مانند خیریهها و موسسات عامالمنفعه استفاده میشود. در ایران از این دامنه برای سازمانهای نیمهدولتی و خصوصی نیز استفاده شده و محدودیتی برای ثبت این دامنه وجود ندارد.
- Net : این پسوند بهصورت پیشفرض برای شرکتهای خدمات اینترنتی و ارائه دهندگان خدمات شبکههای کامپیوتری بوده ولی سایر افراد و شرکتها نیز از این دامنه به شکل گسترده استفاده میکنند و این پسوند را به یک پسوند پرکاربرد تبدیل کردهاند. همچنین بسیاری از شرکتها برای جلوگیری از دسترسی رقبا به نام دامنه و همچنین توجه به برندسازی، اقدام به ثبت این پسوند در کنار سایر پسوندها میکنند.
دسته دوم: top level
دامنه های top level عمومی جدید هستند که به منظور رفع کمبود در انتخاب نام دامنه ایجاد شدهاند. از این پسوندها میتوان به coop، aero، info، biz، name اشاره کرد.
دسته سوم: پسوندهای مخصوص یا Top level
پسوندهای مخصوص یا Top level (stLTDs) نامیده میشوند. مثل پسوند gov که مخصوص سازمانهای دولتی میباشد.
دسته چهارم: دامنه های دوحرفی هستند
دامنههای دو حرفی هستند که به دامنههای ملی معروف بوده و ثبت آنها دارای شرایط و قوانین آن کشور میباشد. مانند:
Ir = Iran Cu = China Us = Usa Br = Brazil Co = Colombia
برخی از افراد تصور میکنند دامنه co مخفف commercial بوده، در حالی که این دامنه جزء دامنههای ملی و مربوط به کشور کلمبیا میباشد.
دامنههای ملی برای ثبت دارای شرایط خاصی هستند. برای ثبت دامنههای ir هم شرایط خاصی در نظر گرفته شده است. برای ثبت دامنه آیآر در ابتدا نیاز به شناسه ایرنیک خواهید داشت. برای مشاهده راهنمای تصویری ساخت شناسه ایرنیک لطفا کلیک کنید.
بعد از ساخت شناسه ایرنیک میتوانید برای ثبت دامنه خود اقدام نمایید. توجه داشته باشید برخی از پسوندهای آیآر و همچنین برخی از نامها نیازمند ارسال مدارک میباشند که پس از درخواست ثبت، از طریق ایمیل اطلاع رسانی میشود.
برای اطلاع از شرایط ثبت دامنههای آی آر کلیک کنید.
تا کنون سعی شد خلاصهای از دستهبندی پسوند دامنهها گفته شود. در ادامه میتوانید آمار ثبت 10 پسوند پرکاربرد در دنیا را مشاهده کنید.
در نهایت مهمترین سوالی که در ارتباط با ثبت دامنه ذهن مخاطبین را به خود مشغول میکند این است که آیا نام دامنه بر سئو سایت تاثیرگذار است یا خیر.
برای پاسخ به این سوال بهتر است بدانید موتورهایجستجو همواره تلاش میکنند تا بهترین نتیجه را برای مخاطبین خود نمایش دهند. برای این منظور موتورهایجستجو از ناحیه جغرافیایی برای یافتن بهترین نتیجه کمک میگیرد. ابن بدان معناست که اگر شخصی در لندن، در گوگل اقدام به سرچ گلفروشی آنلاین کند، نتایج به دست آمده مربوط به شهر لندن بوده و بعنوان مثال گلفروشیهای آمستردام معرفی نمیشوند.
یکی از مشکلاتی که شرکتهای ایرانی با آن مواجه هستند، استفاده از پسوند co بوده که به اشتباه این پسوند را مخفف commercial در نظر گرفته و اقدام به ثبت آن میکنند.گوگل این دامنهها را بعنوان دامنههای ملی شناسایی کرده و در سرچهای مربوط به کشور کلمبیا در نظر میگیرد و این فرآیند میتواند تاثبر منفی بر سئو یک سایت داشته باشد. گوگل برای مشخص کردن محدوده جغرافیایی، ابزاری به نام web master tools را در اختیار مدیران سایت قرار داده تا بتوانند با معرفی منطقه جغرافیایی ارائه دهنده خدمات خود، به نتیجه مناسب دست پیدا کنند.
در دامنههای ملی، نیاز به انجام چنین تنظیماتی نیست و گوگل بهصورت پیشفرض اقدام به ثبت محدوده جغرافیایی میکند. در حال حاضر به دلیل تحریمهای موجود علیه ایران، در دامنههای بینالمللی امکان ثبت چنین تغییراتی امکان پذیر نبوده و میتواند بر سئو سایت تاثیر منفی داشته باشد.
همچنین تحریمهای ذکر شده، امکان استفاده از تبلیغات گوگل را نیز از دامنههای آیآر سلب میکند. لذا برای گرفتن نتیجه بهتر پیشنهاد میشود برای یک کسبوکار، دامنه ملی و بینالمللی همزمان ثبت شود که هم بتوان از تاثیر مثبت دامنههای ملی بر سئو استفاده نمود و هم بتوان از امکان خدمات تبلیغات گوگل بهرهمند شد.
عرض سلام و ادب خدمت مدیریت وب رمز. دست مریزاد، خسته نباشید و ممنون از اینکه این همه روی کیفیت محتوا تمرکز دارید. خودمم واقعا توی این داستان واسه دامنه گیج شده بودم، اما خب به لطف شما مشکل حل شد.
دوست عزيز خوشحاليم كه اين مقاله برای شما مفید بوده است.
درود و سپاس از اطلاعاتی که در اختیار گذاشتید
ممنون که همراه ما بودید. از مقالات جدید وبلاگ وب رمز نیز دیدن کنید.
مقالات وب رمز توسط تیم مترجم، ویراستاری ، کارشناسان سئو و کارشناسان فنی شرکت تهیه و تنظیم میشود.