ووکامرس یا پرستاشاپ؟ به نظر شما کدام یک برای طراحی فروشگاه اینترنتی مناسبتر است؟
ووکامرس و پرستاشاپ ابزارهای مدیریت فروشگاه آنلاین هستند، اما در برخی جنبهها با هم تفاوت دارند. از هر دو این پلتفرم ها می توانید برای طراحی سایت فروشگاهی خود استفاده کنید اما خیلی بهتر است که با توجه به حوزه فروش خود و ابعاد گستردگی محصولات خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
اگر در حوزه خدمات اینترنتی و آنلاین یک تازه کار هستید، راهاندازی یک فروشگاه آنلاین میتواند دلهره آور به نظر برسد. با این حال، انتخاب پلتفرم مناسب میتواند این نگرانیها را کاهش دهد. با داشتن ویژگیهای مناسب، ایجاد و راهاندازی یک فروشگاه آنلاین بسیار سادهتر از آنچه تصور میکنید خواهد بود. در این مقاله به شما خواهیم گفت تفاوت پرستاشاپ با ووکامرس چیست و کدام یک انتخاب مناسبتری است.
ووکامرس چیست؟
قبل از آنکه به سراغ تفاوت های پرستاشاپ با ووکامرس WooCommerce برویم، لازم است تا به طور کامل با هریک از این ابزارهای فروشگاه اینترنتی آشنا شویم. در طراحی سایت اختصاصی با وردپرس از افزونه قدرتمندی به نام ووکامرس استفاده میشود که WooCommerce یک افزونه رایگان برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که به شما امکان می دهد فروشگاه آنلاین خود را ایجاد و مدیریت کنید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این ابزار قدرتمند، به صفحه ووکامرس چیست مراجعه کنید.
با استفاده از افزون ووکامرس WooCommerce می توانید به راحتی قیمت محصول، اطلاعات اضافی، تصاویر و سایر جزئیات را مدیریت کنید. WooCommerce همچنین به شما این امکان را می دهد که از طریق درگاه های پرداخت مختلف مانند PayPal و Stripe پرداخت های آنلاین دریافت کنید.
البته لازم است بدانید که این افزونه تنها برای سایت های فروشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد و برای طراحی سایتهای شرکتی کاربردی ندارد. اگر قصد دارید تا یک سایت فروشگاهی داشته باشید میتوانید از سایت ساز حرفه ای وب رمز کمک بگیرید.
پرستاشاپ چیست؟
پرستاشاپ یک سیستم مدیریت فروشگاه آنلاین منبع باز است که برای ایجاد و مدیریت یک فروشگاه آنلاین استفاده می شود. این سیستم در سال 2007 توسط گروهی از توسعه دهندگان فرانسوی تاسیس شد و به زبان PHP نوشته شده است.
پرستاشاپ ویژگی هایی مانند مدیریت محصول، پرداخت، حمل و نقل، مالیات و موجودی را برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین فراهم می کند. علاوه بر این، این سیستم قابلیت افزودن افزونه های مختلف را دارد که به شما امکان می دهد امکانات بیشتری را به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید. به عنوان مثال، می توانید افزونه هایی را برای خبرنامه، تخفیف، گزارش و مدیریت عضویت کاربران به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید.
به طور کلی پرستاشاپ یک سیستم مدیریت فروشگاه آنلاین قدرتمند است که به شما امکان می دهد فروشگاه آنلاین خود را با امکانات بیشتری مدیریت کنید. اما استفاده از آن به دانش فنی زیادی نیاز ندارد.
تفاوت ووکامرس با پرستاشاپ؛ قهرمان جام جهانی فروشگاه سازها کیست؟
ووکامرس WooCommerce و پرستاشاپ PrestaShop دو پلتفرم مورد علاقه ما برای کسانی هستند که تازه وارد فروش آنلاین شده اند. اما این دو پلتفرم قدرتمند دارای تفاوت هایی هستند که باعث میشه تا در انتخاب دقت بیشتری داشته باشیم.
تفاوت اصلی این دو در این است که پرستاشاپ یک پلتفرم تجارت الکترونیک اختصاصی با ویژگی های پیشرفته برای مدیریت فروشگاه های آنلاین است، در حالی که ووکامرس یک افزونه برای وردپرس است که قابلیت تجارت الکترونیک را به وب سایت های موجود اضافه می کند. در ادامه با تفاوته های بیشتری از این دو آشنا خواهیم شد.
۱- هزینه ها
ووکامرس یک افزونه رایگان برای وردپرس است. با این حال برای توسعه ووکامرس می توانید از افزونه های پولی مختلفی استفاده کنید که برخی از آنها رایگان هستند و برخی دیگر نیاز به پرداخت دارند.
برای ووکامرس می توانید از قالب های آماده ووکامرس استفاده کنید که برخی از آنها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت دارند. هزینه قالب های ووکامرس نیز بسته به انتخاب شما و سطح نیاز فروشگاه شما متفاوت است.
پرستاشاپ یک سیستم متن باز است که به صورت رایگان در دسترس است. اما برای استفاده از پرستاشاپ نیاز به دامنه، هاست و پرستاشاپ نصب شده روی آن دارید که نیاز به پرداخت هزینه دارد.
پرستاشاپ دارای افزونه های پرداخت مختلفی است که برخی از آنها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت دارند. با توجه به اینکه می توانید از افزونه های پرداخت مختلف برای پرستاشاپ استفاده کنید، هزینه های پرداخت ممکن است بسته به میزان استفاده شما از این افزونه ها و تعداد پرداخت هایی که در فروشگاه خود انجام می دهید متفاوت باشد.
۲- قالب و افزونه ها
ووکامرس از قالبهای وردپرس پشتیبانی می کند. این بدان معناست که شما می توانید از هر تمی که با وردپرس سازگار است استفاده کنید. علاوه بر این، بسیاری از قالبهای خاص WooCommerce به طور خاص برای سایتهای تجارت الکترونیک طراحی شدهاند.
اما پرستاشاپ قالب های خاص خود را دارد که مخصوص سایت های فروشگاهی طراحی شده است. همچنین پرستاشاپ از قالب های وردپرس پشتیبانی می کند اما معمولا از قالب های خود استفاده می کند.
همچنین ووکامرس در مخزن وردپرس دارای بیش از 50000 افزونه است که می توانند برای بهبود عملکرد سایت شما استفاده شوند. برخی از افزونه ها شامل پرداخت، حمل و نقل، گزارشدهی، مدیریت دسترسی و غیره هستند.
پرستاشاپ بیش از 3000 افزونه دارد که برای بهبود عملکرد سایت شما استفاده می شود. تعداد زیادی از پلاگین های پرستاشاپ شامل پرداخت، حمل و نقل، گزارش، مدیریت دسترسی، ایمیل و غیره است.
۳- امکان سئو و بهینهسازی برای موتورهای جستجو
ووکامرس بر روی وردپرس ساخته شده است و بنابراین از SEO و قابلیت های بهینه سازی موتور جستجو پشتیبانی می کند. ووکامرس از نقشه سایت XML پشتیبانی می کند که به موتورهای جستجو کمک می کند صفحات سایت شما را با دقت بیشتری فهرست کنند.
ووکامرس دارای افزونه هایی مانند Yoast SEO و All in One SEO Pack برای کمک به شما در زمینه سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو است، به طور کلی یکی از بهترین سیستم های مدیریت فروشگاه آنلاین است.
همچنین ووکامرس دارای ویژگی هایی است که به شما امکان می دهد توضیحات متا، کلمات کلیدی، URL های مناسب SEO و سایر موارد مهم را برای هر محصول و صفحه در سایت تنظیم کنید.
پرستاشاپ همچنین دارای ویژگی های سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو است. پرستاشاپ دارای افزونه هایی مانند PrestaShop SEO Expert و SEO Manager است که به شما کمک می کند موتورهای جستجو را به بهترین شکل ممکن بهینه کنید.
پرستاشاپ همچنین شامل ویژگی های سئو مانند توضیحات متا، کلمات کلیدی، URL های دوستدار سئو و سایر موارد مهم برای تنظیم هر محصول و صفحه در سایت است.
۴- رابط کاربری آسان
رابط کاربری ووکامرس یکی از مزایای آن است. این سیستم فروشگاه اینترنتی دارای رابط کاربری ساده و آسانی است که به کاربران امکان مدیریت آن را حتی با تجربه اندک از فروشگاه های آنلاین می دهد. ووکامرس دارای افزونه هایی است که ویژگی های جذاب و پویا را به رابط فروشگاه شما اضافه می کند، مانند افزونه های چت آنلاین، افزونه های فیلتر و مرتب سازی محصولات و افزونه های پرداخت مختلف.
رابط کاربری پرستاشاپ نیز ساده و کاربر پسند است، با این حال، ممکن است برای کاربران تازه وارد به فروشگاه آنلاین کمی پیچیده به نظر برسد.
پرستاشاپ دارای یک پنل مدیریت کاربر پسند است که به شما امکان می دهد محصولات، سفارشات، پرداخت ها، حمل و نقل و سایر بخش های فروشگاه را مدیریت کنید. با این حال، در مقایسه با ووکامرس، پرستاشاپ ویژگی های کمتری دارد و برخی از ویژگی های مدیریتی آن کمی پیچیده به نظر می رسند.
پرستاشاپ همچنین از افزونه هایی برای افزودن ویژگی های جذاب و پویا به رابط کاربری فروشگاه پشتیبانی می کند، مانند افزونه های چت آنلاین، افزونه های فیلتر و مرتب سازی محصولات و افزونه های پرداخت مختلف.
۵- امنیت
ووکامرس امنیت بالایی را برای فروشگاه های آنلاین فراهم می کند. این سیستم فروشگاه آنلاین دارای ویژگیهای امنیتی بسیاری از جمله رمزگذاری SSL، تأیید پرداخت، فیلتر کردن آدرس IP و افزونههای امنیتی مانند Wordfence و iThemes Security است. همچنین دارای چندین افزونه پرداخت است که به شما امکان می دهد پرداخت از راه دور را با امنیت بالا بپذیرید، مانند PayPal، Stripe، Square و Authorize.net. این افزونه ها مناسب برای کنترل دسترسی کاربر، محدود کردن تعداد ورود، محافظت از حساب و نظارت و ارسال هشدارهای امنیتی است.
پرستاشاپ همچنین امنیت بالایی را برای فروشگاه اینترنتی شما فراهم می کند. این سیستم فروشگاه آنلاین دارای ویژگی های امنیتی بسیاری از جمله رمزگذاری SSL، فیلتر آدرس IP، تأیید پرداخت و افزونه های امنیتی مانند Security و Firewall by iThemes و Jetpack Security است.
به طور کلی، ووکامرس و پرستاشاپ هر دو از امنیت بالایی برخوردار هستند و ویژگی های امنیتی زیادی دارند. با این حال، در مقایسه با یکدیگر، ووکامرس دارای ویژگی های امنیتی بیشتری است، از جمله قابلیت های نظارت و هشدار امنیتی بیشتر و پذیرش پرداخت از راه دور امن تر. بسته به نیاز خود، بهتر است بین WooCommerce ووکامرس و پرستاشاپ PrestaShop که بهترین ویژگی های امنیتی مورد نیاز شما را دارد یکی را انتخاب کنید.
۶- ویژگیهای منحصر به فرد
همانطور که میدانید شخصی سازی مهمترین جنبه هر پلتفرم تجارت الکترونیک یا فروشگاه سازهای اینترنتی است. به عبارت دیگر، ابزار انتخابی شما باید به شما این امکان را بدهد که ظاهر و عملکرد فروشگاه خود را تا زمانی که درست شود تغییر دهید.
خوشبختانه، نه پرستاشاپ و نه ووکامرس در این زمینه ناامید نمی شوند. با پرستاشاپ، به بیش از 3000 ماژول دسترسی دارید که می توانید از آنها برای افزودن تقریباً هر ویژگی که می توانید تصور کنید به فروشگاه خود استفاده کنید.
این پلتفرم همچنین دارای مجموعهای سالم از تمها است، که قالبهایی هستند که میتوانید از آنها برای تغییر ظاهر فروشگاه خود با چند کلیک استفاده کنید.
به طور کلی، اگر یک کسب و کار کوچک دارید و به دنبال راهی آسان و کم هزینه برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین هستید، ووکامرس گزینه خوبی است. اما اگر تجارت شما بزرگ است و به دنبال یک سیستم مدیریت فروشگاه آنلاین سفارشی با امکانات بیشتر هستید، پرستاشاپ می تواند بهترین گزینه باشد.
اما بهتر است تا با یک مشاور صحبت کنید تا بهترین گزینه را برای سایت فروشگاهی خود انتخاب نمایید. در نظر داشته باشید که استفاده از این دو پلتفرم در طراحی سایت شرکتی هیچ کاربردی ندارد.
نتیجه گیری
در این مقاله به شما به طور کامل گفتیم که طراحی وب سایت با ووکامرس بهتر است یا پرستاشاپ و همچنین 6 تفاوت این دو پلتفرم را گفتیم. به عنوان سخن پایانی لازم است بگوییم که هر دو ووکامرس و پرستاشاپ سیستم های مدیریت فروشگاه آنلاین هستند که امکانات زیادی را برای کسب و کارهای آنلاین فراهم می کنند.
هر یک از این دو سیستم قابلیت های خاص خود را دارند و بسته به نیازهای تجاری و سطح تجربه فنی کاربر می توانند یکی از آنها را انتخاب کنند. تیم وب رمز با توجه به نوع سایت شما و بیزینس شما، انتخاب میکند که بهتر است سایت شما با ووکامرس باشد یا پرستاشاپ. شما میتوانید با مشاوره از کارشناسان وب وب رمز بهترین گزینه را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید